Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fazer säljer världens mest sällsynta choklad – och den är rosa

12 nov, 2018 
AvAnna-Lena Pettersson
Nu har du chansen att lysa upp novembermörkret med en kaka bubbligt rosa choklad. I dag släpper Fazer sin nya Pure Ruby-choklad – och inte vill du väl bli utan?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu behöver man inte fundera på om man tycker bästa om mörk eller ljus choklad. Självklart är svaret rosa! I dag släpper Fazer sin exklusiva choklad Pure Ruby som är mer känd för sitt utseende än sin smak. Chokladen är nämligen gjord på den sällsynta och rubinröda kakaobönan Ruby som gör att chokladen blir naturligt vackert rosa. Det är alltså inga färgämnen som gör att chokladen ser ut som Barbies lördagsgodis.

– Ruby-chokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Chokladen är naturligt rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den innehåller inga tillsatta färg- eller smakämnen, säger Tiina Karppinen, direktör för produktutveckling på Fazer Konfektyr i ett pressmeddelande.

Annons

Rosa choklad i begränsad upplaga

Ruby-chokladen räknas som den fjärde chokladsorten efter mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad och det forskades länge på hur man skulle kunna få fram en god choklad av den röda bönan. Men Fazer är inte först ut att använda den. Ni minns kanske den rosa KitKat som lanserades i Sverige tidigare i höstas? Den var överdragen av ett lager av rubychoklad och fanns i begränsad upplaga. Även Fazers Pure Ruby lanseras i en begränsad upplaga på 15 500 chokladkakor som vi får slåss om.

Pure Ruby säljs i en kaka som väger 95 gram och kostar cirka 50 kronor i Fazers Candy Store.

Läs mer:

Drömmen! Nu kommer rosa KitKat till Sverige

Rosa choklad – så smakar den!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons