Färskost med egen smaksättning

Färskost med örter, tomat och chili.

Färskost som du har smaksatt själv med örter eller tomat och chili är otroligt uppskattat, snyggt och enkelt. Kan förberedas dagen innan.
10 augusti, 2017

8–12 personer

Med örter:

1 ask färskost, ca 200 g

1 kruka basilika

1 klyfta vitlök, gärna färsk

1 tsk olivolja

salt och peppar

Garnering:
färsk oregano eller annan ört

Gör så här:

Kör basilika, vitlök, olja, salt och peppar i mixer. Häll över blandningen i en bunke och rör ihop med färskosten. Kör inte osten i mixer, den blir mjuk och rinnig. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en fin skål och dekorera med lite oregano eller annan färsk ört.

Med tomat och chili:

1 salladslök, finhackad

olja till stekning

1 ask färskost, ca 200 g

1 msk tomatpuré

1 knivsudd chili

salt

Garnering:

tunt strimlad torkad chili eller valfri ört

Gör så här:

Stek salladslöken mjuk i lite olja utan att den tar färg. Låt svalna. Rör ihop alla ingredienser med färskosten i en bunke och smaka av

med salt. Lägg upp i en skål och garnera med torkad chili eller valfri ört.

Färskost med örter, tomat och chili.

Färskost med örter, tomat och chili.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt