Färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

Recept på färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

columbus leth
Gör färsbiffarna vegetariska med vegofärs, det går lika bra! Avnjut i gott sällskap med vår rosmarinpotatis och en grön zucchinisallad.
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

Matigt och gott, tillbehören passar till det mesta du grillar i sommar.

Så gör du färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad
columbus leth

4 portioner

Du behöver:

600 g köttfärs eller vegofärs
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk olivolja, till stekning

Rosmarinpotatis:

800 g småpotatis
2 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
Salt och nymalen svartpeppar

Zucchinisallad:

2 zucchini
1 knippe färsk dill
1 msk olivolja
2 msk ekologisk citron
1 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
100 g pecorinoost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en ugnsfast form. Vänd potatisarna med olja och rosmarin i formen. Krydda med salt och peppar och grädda dem i ugnen i cirka 35 minuter, tills de är gyllene och knapriga. Skölj zucchinin och riv den i långa strimlor på en spiralizer eller rivjärn.
  2. Skölj och hacka dillen fint. Rör olja, lite finrivet citronskal, 1 msk citronsaft och honung tillsammans i en skål, och smaka av med salt och peppar. Vänd runt zucchinistrimlor och dill i dressingen, och strö över smulad pecorino.
  3. Forma köttet till 4 köttfärsbiffar och krydda med med salt och peppar. Stek biffarna i olja i en grillpanna eller på grillen 3–4 minuter. Ta av från värmen och låt dem vila på ett fat i några minuter innan servering. Servera allt tillsammans.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth