Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

19 apr, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad
Gör färsbiffarna vegetariska med vegofärs, det går lika bra! Avnjut i gott sällskap med vår rosmarinpotatis och en grön zucchinisallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

Matigt och gott, tillbehören passar till det mesta du grillar i sommar.

Så gör du färsbiffar med rosmarinpotatis och zucchinisallad

4 portioner

Du behöver:

600 g köttfärs eller vegofärs
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk olivolja, till stekning

Rosmarinpotatis:

800 g småpotatis
2 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
Salt och nymalen svartpeppar

Zucchinisallad:

2 zucchini
1 knippe färsk dill
1 msk olivolja
2 msk ekologisk citron
1 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
100 g pecorinoost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en ugnsfast form. Vänd potatisarna med olja och rosmarin i formen. Krydda med salt och peppar och grädda dem i ugnen i cirka 35 minuter, tills de är gyllene och knapriga. Skölj zucchinin och riv den i långa strimlor på en spiralizer eller rivjärn.
  2. Skölj och hacka dillen fint. Rör olja, lite finrivet citronskal, 1 msk citronsaft och honung tillsammans i en skål, och smaka av med salt och peppar. Vänd runt zucchinistrimlor och dill i dressingen, och strö över smulad pecorino.
  3. Forma köttet till 4 köttfärsbiffar och krydda med med salt och peppar. Stek biffarna i olja i en grillpanna eller på grillen 3–4 minuter. Ta av från värmen och låt dem vila på ett fat i några minuter innan servering. Servera allt tillsammans.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth

Annons