Färsbiffar med krämig svampsås och potatis

Recept på färsbiffar med krämig svampsås och potatis.

En tidlös matklassiker! Färsbiffar med svampsås är en mättande och smakrik huvudrätt.
15 oktober, 2019

4 portioner

Färsbiffar:

150 g tärnat bacon

6–8 enbär

600 g valfri färs

1 msk lingonsylt

Smör eller olja till stekning

Svampsås:

½ kg valfri svamp

Lite smör till stekning

3 dl matlagningsgrädde

Salt och svartpeppar

1 tsk kinesisk soja

Garnering:

Hackad persilja

Till servering:

Kokt pressad potatis

Gör så här:

  1. Stek det tärnade baconet lätt så fettet börjar smälta.
  2. Låt droppa av på en bit hushållspapper.
  3. Krossa enbären i en mortel och rör ner i köttfärsen tillsammans med stekt bacon och lingonsylt.
  4. Forma färsen till små biffar och stek i olja eller smör, 4–5 minuter på varje sida.
  5. Ansa och putsa svampen och skär i mindre bitar.
  6. Stek gyllene i lite smör, tillsätt grädden och låt puttra 2–3 minuter.
  7. Smaka av med salt, peppar och lite soja.
  8. Garnera med hackad persilja och servera färsbiffarna med svampsås och pressad potatis.
Recept på färsbiffar med krämig svampsås

Färsbiffar med krämig svampsås och potatis.

Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER: Halloumibiffar med rödbetshummus