Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Årets stora nyhet: Drinkar i dunk (!)

01 jun, 2021 
Tre drinkar i bag in box
Färdiga drinkar på dunk, någon? Här är de nya favoriterna som är redo att servera. Dessutom de bästa daiquiri-recepten för den som vill vara bartender!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den uppiggande drinken Summer feelingBrand logo
Så gör du den uppiggande drinken Summer feeling

Förra året gjorde vin på burk entré och nu kommer nästa stora nyhet: bag-in-box med färdigblandade drinkar! Den smidiga dunken är perfekt till drinkhäng i gröna parker, trädgårdsfester (med avstånd) och sena kvällar på balkongen.

Färdigblandade drinkar i dunk

Små Sure, som är mest kända för sina små shots, har också Små Sure Cocktails, en bag-in-box med drinkar med smak av jordgubbar, ananas och lime. Även Explorer har drinkar i dunk: Explorer Cocktails mojito & collins.

Annons

Märket Classic Cocktails fyller också på sin bag-in-box-samling och välkomnar nykomlingen Tropical daiquiri, som precis som namnet tyder, har en tropisk smak av mango och lime. En dunk räcker till 12 (!) drinkar och allt som behövs är is.

Tropical Daiquri

Förutom Tropical daiquiri finns också Classic Cocktails Raspberry mojito och Mojito style sedan tidigare i bag-in-box-sortimentet! Nyheten Tropical daiquiri kostar 209 kronor för 1,5 liter och Raspberry mojito och Mojito style kostar 219 kronor för 1,5 liter.

Annons

Tre enkla knep för att få dunkdrinken att kännas lyxigare

Ja, att dricka bag-in-box kanske inte är det glammigaste, men med några enkla medel kan du få dunkdrickandet att kännas lite lyxigare. Ta med en snygg kylväska med hål för tappen för att hålla drickan kall och investera i läckra drinkglas i plats och snygga sugrör. Glöm inte färska bär för att toppa drinken!

Recept: Blanda en tropisk daiquiri

Vill du testa dina barkunskaper och blanda en egen, tropisk daiquiri? Här är tre superenkla varianter som svalkar strupen!

Frozen pineapple daiquiri

Frozen pineapple daiquiri
Pineapple daiquiri.

Du behöver:

Annons

4 cl ljus rom

1,5 cl sockerlag

1 dl färsk ananas

1,5 cl limejuice

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en jämn och slät drink. Tänk på att skära upp ananasen i bitar och krossa isen innan du häller ner den i mixern.

Frozen mango daiquiri

Frozen mango daiquiri

Du behöver:

4 cl ljus rom

1,5 cl sockerlag

1,5 cl limejuice

1 dl mango (frysta mangotärningar funkar utmärkt)

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en jämn och slät drink. Använd gärna frysta mangotärningar när du blandar din drink! Det gör den extra svalkande. Toppa gärna med mynta.

Annons

Klassisk daiquiri

Daiquiri

Du behöver:

4 cl ljus rom

1,5 cl limejuice

1,5 cl sockerlag

Is

Gör så här:

Häll sockerlag, limejuice och ljus rom i en shaker och skaka ordentligt. Öppna shakern, lägg till isen och skaka sen igen. Sila upp drinken och servera med limeskiva på glaset. Vill man går det också att lägga till äggvita när alla ingredienser skakas samman. Det ger ett lätt skum till drinken.

Foto: Classic Cocktails, TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons