Frasiga falafelvåfflor utan ägg

Frasiga falafelvåfflor utan ägg.

En våffelsmet utan ägg blir ofta lite frasigare. Dessa är både frasigare och matigare än de flesta våfflor. Servera gott grönt till och toppa med en smakrik kall sås.
15 mars, 2017

12 våfflor, 4 personer

Vegan! Byt ut smöret till laggen och yoghurten i såsen mot veganska alternativ.

Du behöver:

2 burkar kikärtor à 400 g

3 vitlöksklyftor

2 msk solrosolja

4 msk potatismjöl

2 tsk spiskummin

½ tsk chilipeppar

½ msk citronsaft

1 tsk salt

smör till våffeljärnet

Till servering:

2 avokador

150 g rödkål

50 g vitlöksgroddar

Gör så här:

Skölj kikärtorna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör allt till en jämn smet. Lägg en klick smet i välsmort våffeljärn, gärna belgiskt, och grädda i några minuter tills våfflan fått fin färg. Smörj våffeljärnet mellan varje gräddning. Skiva avokado och rödkål och lägg dessa och groddarna på våfflorna, toppa med såsen och servera den även bredvid.

Tahini- och yoghurtsås:

½ dl tahini

1 msk japansk soja

1 tsk flytande honung

1 tsk citronjuice

½ msk vatten

1 dl grekisk yoghurt

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt stå kallt tills servering.

Frasiga falafelvåfflor utan ägg.

Frasiga falafelvåfflor utan ägg.

Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo