Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad

20 sep, 2017 
AvRedaktionen
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Har du testat att göra falafel i våffeljärnet? Perfekt att servera med sallad och ost som en förrätt eller enklare middag. Den sötsyrliga sirapen blir god till de krämiga getostbollarna.
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafelmix

½ gurka

3 dl valfri yoghurt

2 tsk honung

80 g ruccolamix

200 g hallon, färska eller tinade frysta

200 g labnebollar

granatäpplesirap

salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här:

  1. Mixa falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smörj våffeljärnet med olja och grädda falafel, ca 4 st.
  4. Blanda hallon och sallad. Ringla över granatäpplesirap vid servering.
  5. Servera med yoghurt och granatäpplesirap.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Foto och recept: Sevan

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons