Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad

Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Har du testat att göra falafel i våffeljärnet? Perfekt att servera med sallad och ost som en förrätt eller enklare middag. Den sötsyrliga sirapen blir god till de krämiga getostbollarna.
20 september, 2017

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafelmix

½ gurka

3 dl valfri yoghurt

2 tsk honung

80 g ruccolamix

200 g hallon, färska eller tinade frysta

200 g labnebollar

granatäpplesirap

salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här:

  1. Mixa falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smörj våffeljärnet med olja och grädda falafel, ca 4 st.
  4. Blanda hallon och sallad. Ringla över granatäpplesirap vid servering.
  5. Servera med yoghurt och granatäpplesirap.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Foto och recept: Sevan