Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Har du testat att göra falafel i våffeljärnet? Perfekt att servera med sallad och ost som en förrätt eller enklare middag. Den sötsyrliga sirapen blir god till de krämiga getostbollarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafelmix

½ gurka

3 dl valfri yoghurt

2 tsk honung

80 g ruccolamix

200 g hallon, färska eller tinade frysta

200 g labnebollar

granatäpplesirap

salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här:

  1. Mixa falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smörj våffeljärnet med olja och grädda falafel, ca 4 st.
  4. Blanda hallon och sallad. Ringla över granatäpplesirap vid servering.
  5. Servera med yoghurt och granatäpplesirap.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Foto och recept: Sevan

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons