Falafelsallad med rostat pitabröd och tahinasås

Falafelsallad med rostat pitabröd och tahinasås.

Färgstark falafelsallad med krispigt bröd och syrlig lök. Servera med färdig tahinasås som du gärna kan runda av med lite flytande honung.
20 september, 2017

Tips! När det är säsong för persikor är det gott att ta det istället för tomater.

4 portioner

Du behöver:

1 paket färsk falafel

2-3 pitabröd

2 rödlökar

0,5 citron

200 g rödkål

1 stor morot

250 g tomater eller persika

250 g gurka

80 g småbladig sallad

tahinasås

flytande honung

rostade nötter och frön t ex pistagekärnor och pumpafrön

salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.

3. Riv pitabrödet i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Grädda i ca 10 minuter tills de har fått lite färg. Rör om efter halva tiden.

4. Skala och skiva rödlöken tunt. Massera med citronsaft.

5. Strimla rödkålen och moroten, tärna tomaterna och gurkan.

6. Blanda sallad, grönsaker och pitabröd på ett fat. Krydda med salt och peppar. Lägg på falafeln och ringla över tahinasås. Toppa med nötter.

Falafelsallad med rostat pitabröd och tahinasås.

Falafelsallad med rostat pitabröd och tahinasås.

Foto och recept: Sevan