Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser

Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.

Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till.
20 september, 2017

Tips! Rätten är god som vardagsrätt men också på julbordet som ett vegetariskt alternativ.

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafel med rödbeta

2 dl grov bulgur

150 g grönkål

1 citron

150 g torkade aprikoser

100 g valnötter

½ gurka

250 g körsbärstomater

1 dl hackade örter t ex mynta, persilja och dill

150 g fetaost

3 dl valfri yoghurt, t ex soygurt

5 msk olivolja

pickles eller pfefferoni

salt, svartpeppar

Gör så här:

1. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.

2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

3. Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av en halv citron.

4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.

5. Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.

6. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och 2 msk olja. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

7. Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar.

8. Lägg upp på fat och servera med falafel, pfefferoni, fetaostyoghurt och resten av citronen skuren i klyftor.

Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.

Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.

Foto och recept: Sevan

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: