Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Här är finalisterna i Chipsvalet 2022

23 mar, 2022 
AvEmma Castman
Finalisterna i Chipsvalet 2022
Chips med smak av choklad och havssalt, eller varför inte koriander, sourcream och chili? Här är finalisterna i Estrellas tävling Chipsvalet 2022. Vilken blir din favorit?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacksBrand logo
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

I slutet av januari i år gjorde Estrella det möjligt för snacksälskare runt om i Sverige att vara med och skapa sina egna, skräddarsydda drömchips. Släta eller räffliga, starka eller söta? Ja, här var det bara fantasin som satte gränser!

När man skapat en smak man var nöjd med kunde man nominera den till Chipsvalet 2022, en tävling där den slutgiltiga vinnaren kommer att gå i produktion senare i år.

Sammanlagt kom 73 762 nya förslag på chips in till Estrella, av dem har fem finalister valts ut och nu väntar en omröstning för att utse vinnaren.

”Det är verkligen nu det gäller om man vill vara med att påverka vad som kommer att dyka upp i chipshyllan i höst. Varje röst räknas,” säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

Annons

Så smakar finalisterna i Chipsvalet 2022

De fem smakerna som svenska folket får rösta mellan har valts utifrån de mest populära smakförslagen och ingredienserna.

”De fem finalistsmakerna speglar blandningen av smakförslag vi fått in. Många har nominerat klassiska smaker som sourcream och ost, medan andra tagit ut svängarna med smaker som choklad och honung,” säger Josefin Hugosson, Brand Manager.

Så, hur smakar då de fem finalisterna? Spana in beskrivningarna nedan:

Först ut är cheddar och jalapeño som är den smakrika kombinationen av äkta cheddar och mild hetta. Kanske den självklara kandidaten för alla chili cheese-lovers?

Näst på tur är brynt smör och chili som låter nötig smörsmak möta en hint av het chili för en salt och het smakupplevelse.

Därefter har vi bubblaren choklad och havssalt, en oväntad smakssuccé där en söt och salt krydda med choklad och inslag av vanilj matchas med havssalt på krispiga potatischips.

Annons

Parmesan och havssalt är i sin tur en klassiker som alltid går hem. Smakrik, italiensk ost med en hint av salt gör sig utmärkt på krispiga potatischips.

Sist men inte minst har vi vattendelaren koriander, sourcream och chili. Örten som både älskas och hatas får här sällskap av syrlig gräddfil och lite hetta.

röstar i Chipsvalet 2022 av Estrella

Det är alltså svenska folket som utser vinnaren, och röstningen pågår fram till den 6 april på chipsvalet.se. Chipssmaken med flest röster lanseras sedan i butik till hösten.

Foto: Estrella

Annons