5 enkla recept på äggröra

Äggröra är gott och nyttigt!

Äggröra är både gott och nyttigt. Dessutom innehåller ägg mycket protein vilket håller dig mätt länge. Här är 5 recept att testa redan imorgon!
14 maj, 2019

Äggröra är en klassiker till frukost eller brunch och det finns många olika recept på den krämiga röran. Här har vi samlat några favoriter, från lyxig äggröra med grädde och bacon till en proteinbomb med keso.

1. Lyxig äggröra till helgen

Lyxig äggröra till helgen.

Lyxig äggröra till helgen.

2 personer

Du behöver:

3-4 ägg

1 dl vispgrädde

25 g smör

1/2 paket bacon

salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål, häll i grädde och rör om med en gaffel.

2. Stek baconskivorna knapriga.

3. Ta bort baconskivorna och låt de vila på en tallrik.

4. Säng temperaturen på plattan till låg värme. Ha i smöret i samma panna som du stekte bacon i.

5. Häll i ägg- och gräddblandningen när smöret har smält och rör runt med en gaffel. När konsistensen har blivit som du önskar saltar och pepprar du efter smak.

6. Servera genast på en tallrik och lägg baconskivorna bredvid.

2. Äggröra med keso

Äggröra med keso.

Äggröra med keso.

2 personer

Du behöver:

3-4 ägg

1 dl keso

en klick smör

salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål och häll i keso.

2. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

3. När smöret har smält häller du i ägg- och kesoblandningen. Rör runt med en gaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Salta och peppra efter smak.

3. Äggröra med sparris och parmesan

Äggröra med sparris och parmesan.

Äggröra med sparris och parmesan.

2 personer

Du behöver:

3-4 ägg

4 st sparris

3 msk parmesan

en klick smör

salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

2. Skär sparrisen i 3-4 delar per styck och stek i smöret i någon minut. Låt vara kvar i pannan.

3. Knäck ner äggen i samma panna och rör runt med en trägaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Strö över parmesan och låt smälta. Salta och peppra efter smak.

4. Äggröra med crème fraîche och gräslök

Äggröra med crème fraîche och gräslök.

Äggröra med crème fraîche och gräslök.

2 personer

Du behöver:

3-4 ägg

2-3 msk crème fraîche, ex med chilismak

en knippe gräslök

en klick smör

salt och peppar

Gör så här:

1. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.

2. Sätt plattan på medelhög värme och klicka ner smöret.

3. När smöret har smält häller du i äggen. Rör runt med en gaffel tills äggröran har fått önskad konsistens.

4. Klicka i crème fraîche och värm upp. Salta och peppra efter smak.

5. Hackad äggröra med tomat och örter

Hackad äggröra med tomat och örter.

Hackad äggröra med tomat och örter.

2 personer

Du behöver:

3-4 ägg

10 körsbärstomater

2 msk basilikablad, hackade

en klick smör

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och lägg sedan i äggen. Låt äggen koka i 6 minuter. Spola kallt vatten på äggen ett tag.

2. Skär körsbärstomaterna i halvor eller i fyra delar styck.

3. Hetta upp en panna och lägg i smöret. Fräs tomaterna i cirka 45 sekunder på hög värme under omrörning.

4. Ställ undan tomaterna och skala äggen. Hacka äggen i små bitar.

5. Fördela lika delar ägg och tomat i två skålar. Häll i hackad basilika och rör om.

6. Krydda med salt och peppar efter smak.

Tips! Givetvis kan du göra en vanlig äggröra och lägga till tomat och basilika. Följ i så fall anvisningarna på något av de tidigare recepten.