Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Enkla knepet som får vinet att smaka ännu bättre

12 jun, 2017
AvLisa Segerson
Fruktig, frisk smak med inslag av krusbär – eller mustig kryddighet med tydlig fatkaraktär? Vinets beskrivning kan ha större betydelse än du kanske tror!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vill du njuta mer av ditt vin? Då gäller det att läsa på.

En ny studie från University of Adelaide visar att ju mer vi vet om vingården som tagit fram vinet och ju utförligare beskrivningar vi läst om vinets smak, doft och karaktär – desto bättre tycker vi att vinet smakar.

LÄS OCKSÅ: EFTER PROSSECCOGLASSEN ÄR HÄR

I studien, som publicerades i Food Research International, fick 126 deltagare testa chardonnay-, riesling- och sauvignon blanc-viner. Resultaten visade att vinerna som serverades efter en målande beskrivning av smaker och framställning rankades högre än de viner som provades i ett blindtest utan någon information.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Det gick dock inte att lura vinprovarna till att tro att vinerna smakade bättre än de faktiskt gjorde. För att de skulle få bra betyg krävdes det att beskrivningarna matchade vinerna.

Källa: Decanter.com
Foto: IBL 

LÄS OCKSÅ: NU FINNS VIN PÅ BURK – HÄR HITTAR DU DEN

Annons