Enkelt, somrigt recept på krusbärskräm 

Recept krusbärskräm My Feldt

Ta tillvara sommarens bär i en härlig krusbärskräm. Här är konditorn My Feldts bästa recept!
29 juni, 2020

Krusbärskräm

Recept krusbärskräm, sittande människor

Sommar i en tallrik: krusbärskräm!

Du kan byta krusbären mot nästan vad som helst du har i trädgården eller i frysen.

Cirka 1 1/2 liter

1 1/2 kg röda krusbär

7 dl vatten

250 g (ca 2 3/4 dl) strösocker

1 citron, saft och finrivet skal

2 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, socker, citronsaft och skal och koka tills allt socker lösts upp. Tillsätt krusbären och låt koka i cirka 10 minuter.

    Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kastrullen.

  2. Koka krämen i några minuter under omrörning. Om krämen blir för tunn kan du tillsätta lite mer potatismjöl, och blir den för tjock tillsätter du mer vatten.
  3. Serveras kall med mjölk. Krämen håller en vecka i kylen.

 

Av: My Feldt

Foto: Linda Lomelino

Recept från boken Rullrån och tankebrus, Bonnier fakta.

 

LÄS MER:

My Feldt: ”Jag ville få en nyårsraket i huvudet så jag skulle slippa ha så ont i hjärtat”

Chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

Somriga kalastårtor med bär

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: