Pasta med chorizo och tomat
Enkel pasta fylld med härliga smaker.
4 portioner
Du behöver:
200 g torkad chorizo
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stjälk färsk rosmarin
2 förpackningar tomatkross
1 msk rödvinsvinäger
3 dl grönsaksbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
500 g kokt penne eller rigatoni
Till servering:
Parmesan
50 g rucola
Gör så här:
- Skär chorizon i skivor och stek dem spröda i en stekpanna med höga kanter. Ta upp korvbitarna och låt stekfettet vara kvar i pannan.
- Skala och hacka lök och vitlök fint och stek i korvfettet. Finhacka rosmarin och låt steka med. Tillsätt tomater, vinäger, buljong, salt och peppar. Vänd ner korvbitarna och låt sedan stå och dra på låg värme medan du kokar pastan i lättsaltat vatten.
- Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö hyvlad parmesan och rucola över och servera.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann