Enkel och lyxig hallonsyllabub – den perfekta sommardesserten

Recept på hallonsyllabub med färska hallon

Färska hallon, vispgrädde, strösocker och vin. Denna hallonsyllabub är lättlagad, utsökt och den perfekta sommardesserten. Vill du inte ha alkohol i så går det lika bra med saft!
28 maj, 2019

Syllabub är en enkel men förvånande god dessert. Vill du inte ha alkohol i, ersätt vinet med saft.

6 portioner

Hallonsyllabub:

200 g färska hallon

3/4 dl strösocker

4 dl vispgrädde

2 dl sött dessertvin, gärna Rivesaltes 

Garnering:

6 färska hallon

Frystorkat hallonpulver

Gör så här:

  1. Lägg hallonen i en skål och strö sockret över dem.
  2. Mosa bären med baksidan av en sked. Låt stå och dra en stund.
  3. Vispa grädden till ett mycket lätt skum, den ska bara vara så tjock att du kan forma mjuka toppar av den.
  4. Tillsätt dessertvinet i en tunn stråle medan du vispar för hand.
  5. Vänd försiktigt ihop bärmoset med gräddvispet och fördela i vackra glas eller skålar.
  6. Låt stå kallt i kylskåp i max en timme. Inte längre – då kan grädden spricka!
  7. Garnera med några färska hallon och lite hallonpulver och servera genast.
Recept på hallonsyllabub med färska hallon

Hallonsyllabub.

Av: Cecilie Sofie Svensson
Foto: Stine Christiansen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: