Enkel och lyxig crème ninon-soppa

Recept på crème ninon soppa

En enkel, god och lyxig förrätt. Crème Ninon är en drömsk ärtsoppa som gärna får toppas med en liten skvätt cava vid servering.
26 februari, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 schalottenlök

15 g smör till stekning

5 dl kycklingbuljong

1 handfull storbladig persilja

300 g ärter, gärna frysta

3 dl vispgrädde

Salt och nymalen svartpeppar

Lite citronsaft

Till servering:

Lite cava

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Stek försiktigt i smör i en kastrull tills löken blir glansig men utan att den tar färg.
  3. Tillsätt buljong och sköljd persilja.
  4. Låt småkoka i 5 minuter.
  5. Tillsätt ärterna och hälften av grädden.
  6. Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer.
  7. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  8. Vispa resterande vispgrädde luftig.
  9. Servera soppan i små skålar, toppa med vispgrädde och slå vid servering på en skvätt cava i varje portion.
Recept på crème ninon soppa

Crème ninon-soppa.

Av: Timm Vladimir

Foto: Columbus Leth, Nina Malling, Winne Methmann

LÄS MER:

Bjud på vårgrön ärtsoppa med vitt vin

6 sätt att göra din veganska soppa härligt krämig

Grön soppa med räkor och wasabikräm

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: