10 glas
Tid: 10 minuter + 8 timmar för att dra
Du behöver:
1 dl råsocker
1 dl vatten
5 kryddnejlikor
3 stjärnanis
2 kanelstänger
1 torkat pomeransskal
75 cl rött vin
Gör så här:
Blanda socker, vatten och kryddor i en kastrull och låt det sjuda i 5 minuter. Ta av från värmen och låt stå och dra i rumstemperatur, gärna över natten. Blanda vin och sockerlag och hetta upp. Sila bort, eller servera med kryddorna i.
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!