Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Endiver med limemarinerad lax

01 jul, 2015
AvRedaktionen
Endiver med limemarinerad lax.
De lite bittra endiverna blir utmärkt bas till den krämiga laxröran. Lägg en sked laxröra i varje endiveblad och dekorera med fina dillvippor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 portioner

Du behöver:

2 endiver

400 g färskrökt lax i skivor

2 limefrukter

1/2 rödlök

dill

2 dl lätt crème fraiche

3 msk lättmajonnäs

Gör så här:

Skär av roten på endiverna och lägg upp bladen på ett stort fat. Finhacka laxen, lägg den i en bunke och pressa över saften från limefrukterna. Finhacka lök och dill och blanda ner tillsammans med crème fraiche och majonnäs. Lägg en sked laxröra i varje endiveblad och dekorera med fina dillvippor.

Endiver med limemarinerad lax.
Endiver med limemarinerad lax.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons