Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

En riktig pärla

26 jan, 2012 
AvCarin Olsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Som kolor smakade förr – så beskriver man enklast Pärlans fantastiska handjorda små läckerheter. När du väl provat kommer du bli fast!

Att besöka Pärlans konfektyr är som att kliva rakt in i 30-talet. Personalens klädsel, lokalens inredning, swing i högtalarna och det delikata hantverket – allt förflyttar dig genast till en tid som var kolans guldålder.

Lisa Ericsson är ägare och den som startade upp Pärlans. Alla medarbetare lärde känna varandra genom intresset för dansen Lindy Hop, populär på trettio- och fyrtiotalet. Tillverkning sker för hand med ekologiska råvaror; på morgonen fylls butiken av doften från färskt smör och fyllig grädde när kolan kokas enligt fransk metod i mässingskastruller och får stelna till nästa dag. Då skärs den upp och slås in för hand i papper, märkt med rätt smak, och packas i vackra kartonger. De mjuksega kolorna har exakt rätt konsistens och tillverkas i sju underbara smaker: choklad, citron, kaffe, vanilj, pepparmit & polka, salt lakrits, vanilj & havssalt (vår absoluta favorit!) – samt äpple & kanel. Det går även att specialbeställa kolor med kanderad ingefära och mandel & vanilj.

Kolorna går att köpa i deras butik som ligger på Nytorgsgatan 38 och några utvalda återförsäljare i Stockholm, men det går också att beställa kolor via deras hemsida. En perfekt present – om du inte äter upp alla själv!

www.parlanskonfektyr.se

Av Jenny Norberg Foto Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons