Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Drottning Elizabeth lanserar egen gin och öl

11 maj, 2021 
Drottning Elizabeth skålar
Vill du skåla i ädel gin och öl från drottning Elizabeths egen mark? Nu är det möjligt! Här är allt om den kungliga nyheten – och recept på en drink för finsmakaren! Sa någon kung i baren?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Världsstjärnorna som har egna vinerBrand logo
Världsstjärnorna som har egna viner
Drottning Elizabeth
Annons

Att drottning Elizabeth II inte spottar i glaset är ingen vidare nyhet. Vi ser ofta hennes kungliga majestät skåla med bubblor och ett leende på läpparna. Men nu har hon tagit intresset steget längre och lanserat sin andra gin – Buckingham Palace Sloe gin.

Buckingham Palace Sloe gin, beskrivs som en gin med unik och intensiv fruktsmak som bygger på slånbär. Tranbär och kryddnejlika ger den vinröda ginen en fyllig smak, medan plommon, marsipan, citrus och ingefära skapar både sötma och bitterhet till den ädla spriten.

Sloe gin är en variant av förra årets succédryck från det brittiska kungahuset: Buckingham Palace Gin. Ginen beskrivs som uppfriskande och kryddstark gin med mycket citrus och inslag av rönnbär och örter plockade i trädgårdarna på Buckingham Palace Garden.

Och som det inte räckte med en till gin till samlingen! Nu går det också att köpa ny öl, med innehåll från drottningens egen trädgård i Sandringham Estate. Golden IPA eller Best Bitter – vilken föredrar du?

Annons

Är du sugen på en flaska Buckingham Palace Sloe gin? En flaska om 50 cl kostar 30 pund, vilket motsvarar cirka 350 kronor. Dessvärre skickas flaskan i dagsläget inte utanför Storbritanniens gränser (men som tur är finns det annan slånbärsgin att köpa på systemet, om du skulle bli sugen på drinken nedan). Sandringham Golden IPA och Best Bitter kostar 5,50 pund per flaska, vilket motsvarar runt 65 kronor.

Gin med slånbär

Blanda en kunglig drink

Du behöver:

25 ml Buckingham Palace Sloe gin

Champagne eller mousserande vin

Färska bär

Apelsinskal

Gör så här:

Häll upp ginen i ett glas.

Häll över champagne eller mousserande vin över ginen tills glaset nästan är fullt. Rör om ordentligt, men var försiktig så att det inte bubblar över.

Toppa med färska bär och addera apelsinskal.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons