Ca 24 kakor
Du behöver:
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
2 dl (200 g) strösocker
1 ¼ dl (50 g) kakao
½ vaniljstång eller 1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 rågat krm salt
140 g mjukt smör
1 ägg
75 g vit choklad
50 g mörk choklad
Gör så här:
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Blanda vetemjöl, socker och kakao.
- Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången och blanda ner även dem, bakpulver och salt.
- Klicka ner det mjuka smöret och rör ihop med en elvisp med degkrokar.
- Tillsätt ägget och arbeta ihop till en sammanhållen deg.
- Hacka den mörka och den vita chokladen grovt och vänd ner i degen.
- Rulla små kulor, ca 1 msk deg per kula.
- Fördela kulorna på 2–3 ugnsplåtar täckta med bakplåtspapper.
- Se till att lämna avstånd mellan kulorna för de flyter ut under gräddningen.
- Grädda i ugnen i 12–14 minuter och låt sedan svalna helt på plåtarna.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: