5 drinkar med glass och vin

Blanda en svalkande vinfloat. Drink och dessert i ett!

En vinfloat är en kombinerad drink och dessert som innehåller vin, glass och gärna bär. Det bästa av två världar! Här är 5 recept att testa i sommar.
05 juli, 2017
1:01

Efter reklamen: Så gör du drinken American Float

(1:01)

Perfekta drinken till afterski eller varför inte servera den som en efterrättsdrink. Root beer i kombination med vaniljglass kommer inte att göra dig besviken.

Under sommaren vill man gärna ha något gott som svalkar. Testa en vinfloat nästa gång du vill göra en glass lite festligare – kanske redan till helgen. Givetvis fungerar det lika bra att byta ut alkoholen mot ett alkoholfritt alternativ!

5 vinfloats att testa i sommar:

1. Vinfloat med rödvinskristaller

Vinfloat med rödvinskristaller.

Vinfloat med rödvinskristaller. Foto och recept: Honestlyyum

2 portioner

Du behöver:

1/2 flaska rödvin

drygt 0,5 dl socker

2 dl vatten

vaniljglass

Gör så här:

1. Hetta upp vatten och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.

2. Häll sockerlagen i en fryssäker, avlång form och häll därefter i allt vin. Använd en gaffel och blanda vätskorna. Ställ in i frysen.

3. Ta ut formen varje halvtimme och använd en gaffel för att röra runt så det bildas små kristaller.

4. Efter cirka 4 timmar är det klart. Ta 1-2 skopor vaniljglass i två glas och toppa med vinkristaller från frysen.

2. Vinfloat med färska jordgubbar

Vinfloat med färska jordgubbar.

Vinfloat med färska jordgubbar. Foto och recept: parsnisandpastries

2 personer

Du behöver:

2 skopor vaniljglass

2 dl jordgubbsläsk

2 dl champagne

6 färska jordgubbar

Gör så här:

1. Skär upp fyra jordgubbar i skivor och de resterande två gör du ett jack i.

2. Lägg några jordgubbsskivor i botten på vardera glas och lägg i en skopa vaniljglass. Lägg resten av jordgubbarna på glassen.

3. Häll försiktigt i jordgubbsläsken i båda glasen. Låt kolsyran lägga sig innan du går vidare till nästa steg.

4. Häll i champagne i båda glasen.

5. Garnera båda glasen med jordgubbarna som har ett jack i sig och servera med sked och sugrör.

3. Vinfloat med rosévin

Vinfloat med rosévin.

Vinfloat med rosévin. Foto och recept: Sedbona

2 portioner

Du behöver:

1/2 liter vaniljglass

1 flaska rosévin

1 handfull frysta blåbär och hallon

1 handfull färska blåbär och hallon

en mixer

Gör så här:

1. Häll de frysta bären i en mixer med en halv flaska rosévin och mixa.

2. Häll i nästan alla färska bär, men spara några till garnering. Mixa till önskad smoothiekonsistens.

3. Ta fram två glas och häll i vinslushie upp till hälften av glasen. Ta en stor skopa glass till vardera glas och lägg i. Fyll upp med resten av vinslushien.

4. Garnera med färska bär.

4. Vinfloat med hallonsorbet

Vinfloat med hallonsorbet.

Vinfloat med hallonsorbet. Foto och recept: the cookie rookie

2 portioner

Du behöver:

3-4 skopor hallonsorbet

5 dl mousserande rosévin

färska hallon till garnering

Gör så här:

1. Ta två stora vinglas och dela upp glassen i båda.

2. Häll över rosévinet och garnera med färska hallon.

5. Vinfloat med sockrade bär

Vinfloat med sockrade bär.

Vinfloat med sockrade bär. Foto och recept: Lonny

2 personer

Du behöver:

1/2 flaska prosecco

2-3 dl vaniljglass

2-3 dl mixade bär (blåbär, hallon, jordgubbar)

1 msk socker

Gör så här:

1. Mixa bären och sockret i en skål. Låt det stå i 15 minuter.

2. Dela upp bären i två glas.

3. Lägg i 1-2 skopor vaniljglass i varje glas och toppa med prosecco.

Fler recept:

Aperol Spritz-sorbet

5 svalkande recept på frozen sangria

Blanda en svalkande frozen sangria i sommar!

Blanda en svalkande frozen sangria i sommar!