Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan

Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan.

Hjortkött är magert, men smakrikt. Servera exempelvis med potatisgratäng och smörslungad mangold. Överbliven rostbiff kan du lägga på en smörgås.
10 december, 2017

4 personer

Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

500 g rostbiff av dovhjort

2 tsk dijonsenap

1 tsk timjan, torkad

3 tsk salt

några drag med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med dijonsenap och timjan, salta och peppra. Ställ in i ungen och låt stå tills biffen nått 58° i innertemperatur, cirka 45 minuter. Låt köttet svalna och skiva sedan tunna skivor. Servera exempelvis med potatisgratäng och smörslungad mangold.

Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan.

Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan.

Av: Anna Wendt
Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner