Djurisk hallontårta med vaniljkräm

Djurisk hallontårta med vaniljkräm.

Använd färdigköpta tårtbottnar och sväng ihop den snyggaste kalastårtan med hallon, vaniljkräm och grädde på nolltid! Dekorera med godis och strössel.
14 maj, 2018

10–12 bitar

Du behöver:

5 dl vispgrädde, hårt vispad

500 g frysta hallon

1 dl het sockerlag (koka upp 1 dl strösocker + 1 dl vatten)

4 dl vaniljkräm

1 paket färdigköpta tårtbottnar (3 delar)

1 burk metalliskt strössel (finns hos Cervera eller välsorterade köksbutiker)

5-6 godishalsband

leksaksdjur

pinnar och vimplar

Gör så här:

  1. Vispa grädden fast, utan att den blir grynig.
  2. Häll upp hallonen i en stor bunke eller skål.
  3. Koka upp socker och vatten och häll över hallonen. Mosa sönder lite grovt.
  4. Blanda ner 2 dl av den vispade grädden i vaniljkrämen, lite åt gången, till en slät kräm.
  5. Lägg ut den första tårtbottnen och bred på hälften av de mosade hallonen.
  6. Fortsätt med hälften av vaniljkrämen och lägg på nästa botten. Upprepa med hallon och vaniljkräm och lägg sedan på den sista bottnen.
  7. Klä in hela tårtan med resterande grädde och dekorera efter fantasin med godis, strössel och kanske några exotiska djur från leksakslådan.
Djurisk hallontårta med vaniljkräm.

Djurisk hallontårta med vaniljkräm.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: