10–12 bitar
Du behöver:
5 dl vispgrädde, hårt vispad
500 g frysta hallon
1 dl het sockerlag (koka upp 1 dl strösocker + 1 dl vatten)
4 dl vaniljkräm
1 paket färdigköpta tårtbottnar (3 delar)
1 burk metalliskt strössel (finns hos Cervera eller välsorterade köksbutiker)
5-6 godishalsband
leksaksdjur
pinnar och vimplar
Gör så här:
- Vispa grädden fast, utan att den blir grynig.
- Häll upp hallonen i en stor bunke eller skål.
- Koka upp socker och vatten och häll över hallonen. Mosa sönder lite grovt.
- Blanda ner 2 dl av den vispade grädden i vaniljkrämen, lite åt gången, till en slät kräm.
- Lägg ut den första tårtbottnen och bred på hälften av de mosade hallonen.
- Fortsätt med hälften av vaniljkrämen och lägg på nästa botten. Upprepa med hallon och vaniljkräm och lägg sedan på den sista bottnen.
- Klä in hela tårtan med resterande grädde och dekorera efter fantasin med godis, strössel och kanske några exotiska djur från leksakslådan.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner