Djävulsägg med bacon
- AvRedaktionen
Djävulsägg, eller devilled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs och senap.
Ingredienser:
6 skivor bacon
3 ägg
3 msk majonnäs
1 msk senap
2 msk finhackad gräslök
1 citronklyfta
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Lägg på baconskivorna och stek baconet i cirka 12 minuter.
- Hacka baconet fint.
- Koka äggen i 10 minuter och lägg dem i kallt vatten.
- Skala och dela dem. Ta ut äggulan och lägg den i en skål.
- Tillsätt majonnäs, senap och gräslök.
- När du tar ut baconet ur ugnen, häll ett par matskedar baconfett i skålen.
- Mosa samman allt till en jämn smet.
- Fyll äggen med smeten och strö över hackad bacon.
Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.