Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Keema pau – indisk köttfärs i bröd

08 nov, 2015
AvRedaktionen
Keema pau – indisk köttfärs i bröd.
Keema är en indisk maträtt med köttfärs. Den här varianten läggs i ett gott bröd (pau på indiska) och serveras med färsk koriander.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

rapsolja

1 rödlök, fint hackad

3 vitlöksklyftor (finhackade)

1 msk riven ingefära

2 tomater (finhackade)

1/2 tsk chilipulver

1 1/2 tsk malen spiskummin

500 g lammfärs

salt

4 frallor

smör

Till garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna och fräs löken tills den är gyllenbrun på medelvärme, häll sedan i vitlöken och ingefäran och stek allt tills det börjar ta färg. Häll i tomaterna och fortsätt steka i cirka 5 minuter. Lägg i kryddorna och fortsätt att steka allt, häll i lite vatten om det börjar fastna i botten. Höj värmen och lägg i lammfärsen i stekpannan och låt den steka tills den fått färg. Sänk värmen och häll i lite vatten och låt det puttra i 10 minuter. Salta.

Rosta bröden tills de är lite gyllenbruna och bred på lite smör, lägg rikligt med lammblandning inuti bröden och toppa med lite färsk koriander.

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons