Gör din egen dillkryddad snaps – så gott och enkelt

Recept på dillkryddad snaps

Betina Hastoft
Traditionell snaps i all ära men vad slår en egenkryddad dillsnaps? Sån tur är passar den till såväl påsk som till midsommar som till kräftskivan.
17 mars, 2021
Slå på ljud

hemgjord Dillkryddad snaps – en favorit på högtider

Ibland har man bråttom – och då gör du den här snapsen som man tillreder på morgonen och serverar på kvällen!

Så gör du en dillkryddad snaps
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1–2 buntar dill
16 cl vodka

Gör så här:

  1. Häll upp vodkan i en tillbringare. Skölj dillen och lägg den i spriten. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur under en dag.
  2. Vid servering häller du upp snapsen i snapsglas och låter några dillvippor följa med. Resterande dill kan du använda till att krydda maten med, som sillen exempelvis.

Recept: Timm Vladimir

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK