Gör din egen dillkryddad snaps – så gott och enkelt

Recept på dillkryddad snaps

Betina Hastoft
Traditionell snaps i all ära men vad slår en egenkryddad dillsnaps? Sån tur är passar den till såväl påsk som till midsommar som till kräftskivan.
17 mars, 2021
5 Vintrender du bör ha koll på 2021
Slå på ljud

hemgjord Dillkryddad snaps – en favorit på högtider

Ibland har man bråttom – och då gör du den här snapsen som man tillreder på morgonen och serverar på kvällen!

Så gör du en dillkryddad snaps
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1–2 buntar dill
16 cl vodka

Gör så här:

  1. Häll upp vodkan i en tillbringare. Skölj dillen och lägg den i spriten. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur under en dag.
  2. Vid servering häller du upp snapsen i snapsglas och låter några dillvippor följa med. Resterande dill kan du använda till att krydda maten med, som sillen exempelvis.

Recept: Timm Vladimir

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK