Dhal med rostad kokos och koriander

Dhal med rostad kokos och koriander.

Dhal är en indisk gryta, ofta gjord på röda linser. När kryddorna fräses i smör kommer maximal smak och arom fram. Servera gärna med ett gott bröd.
22 januari, 2018

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 msk smör

250 g morötter (hackade)

1 gul lök (hackad)

1 vitlöksklyfta (krossad)

3 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen koriander

1 krm cayennepeppar

1 liter grönsaksbuljong

2 dl röda linser

400 ml kokosmjölk

Topping:

rostade kokosflingor

färsk koriander

Gör så här:

Hetta upp smöret i kastrull. Hacka morötterna, löken och vitlöken och fräs tillsammans med kryddorna. Häll i grönsaksbuljongen. Tillsätt linserna. Låt koka cirka 25 minuter och tillsätt sedan kokosmjölken. Toppa med rostade kokosflingor och en knippe färsk koriander. Servera gärna med ett naanbröd eller krispigt fröknäcke.

Dhal med rostad kokos och koriander.

Dhal med rostad kokos och koriander.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: