Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Det surras om McDonald’s minsta restaurang

24 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Skulle du vilja besöka världens minsta McDonald's-restaurang? Kanske inte ändå, i alla fall inte om du inte vill bli stucken. Restaurangen heter McHive och är en fullt fungerande bikupa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det har knappast gått någon förbi att bin och insekter i stort har det tufft just nu. Deras naturliga miljöer har försvunnit och de drabbas av sjukdomar som verkar spridas till nya områden på grund av klimatförändringarna.

Alla vet också att vi människor inte har mycket framtid att se fram emot och insekterna försvinner. Utan insekter som kan pollenera våra växter har vi till slut ingen mat.

Sedan en tid tillbaka har fler och fler privatpersoner börjat odla bin hemma och de som inte gör det har kanske satt upp ett bihotell på sin vägg för att ge skydd åt kringlfygande solitärbin och andra viktiga insekter.

Hamburgerkedjan McDonald’s vill inte vara sämre. Christina Richter, en franchisetagare för McDonald’s, började förra året med att ställa upp en bikupa på taket på restaurangen och i år har den lilla bistaden vuxit till fem bikupor. Det här vill McDonald’s lyfta och hylla och har därför byggt om en bikupa till ett mini-McDonald’s som fått namnet McHive.

Bina har fått egen uteservering

McDonalds minsta restaurang är en bikupa.
Precis som vettigt folk så går bina in via huvudingången.

Bina tar sig in genom huvudentrén och bor inne i själva restaurangen där de gör sin honung. Precis som de flesta andra McDonald’s-restauranger har bikupan också utrustats med en Drive-in och inte minst en liten uteservering med ett möblemang anpassade efter storleken på de individer som bor inne i kupan. Bina kan också ta del av fina erbjudanden på olika hamburgermål via skyltar på ytterväggen.

Annons

Miniatyrbyggaren Nicklas Nilsson står för själva byggandet och kupan auktionerades ut tidigare i veckan för 100 000 kronor till en franchisetagare. Pengarna gick oavkortat till Ronald McDonald Barnfond.

McDonalds minsta restaurang är en bikupa.
När bina inte sitter i solen på uteserveringen bor de inne i kupan.

– Vi har väldigt engagerade franchisetagare som själva bidrar till vårt hållbarhetsarbete på olika sätt, därför känns det bra att vi kan använda vår storlek till att få en sån lysande idé som bikupor på restaurangtaken att växa. Denna mini-McDonald’s är en hyllning till Christina Richters fina initiativ, säger Christoffer Rönnblad, marketing director, McDonald’s Sweden i ett pressmeddelande.

Foto: McDonald’s

Läs mer:

Så gör du den perfekta hamburgaren

Burger King lanserar två vegoburgare av fejk-kött

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons