Den ultimata trerättersmenyn

Toast Skagen är en riktig klassiker.

Ska du bjuda på en trerättersmeny gör du helt rätt i att servera klassisk husmanskost. Det är nämligen vår absoluta favoritmat enligt en undersökning.
06 september, 2018

Den klassiska, svenska husmanskosten står fortsatt högt i kurs hos svenskarna och hela två av tre föredrar det svenska köket före internationella. På andra plats kommer det italienska köket och tredjeplatsen går till det thailändska.

Många uppväxta med husmanskost

Enligt en Sifo-undersökning på uppdrag av Bookatable äter varannan svensk husmanskost flera gånger i veckan. Anledningen till att husmanskost är en stor favorit hos oss svenskar är helt enkelt för att det är den sortens mat vi är uppväxta med.

– Mattrender kommer och går, det ser vi inte minst i restaurangbranschen, men för svenskarna är den klassiska husmanskosten svårslagen och också det kök som kommer att hålla i det långa loppet, säger Jessica Raam, nordisk marknadschef på Bookatable by Michelin i ett pressmeddelande.

Svenskarnas tre favoriträtter:

1. Förrätt: Toast Skagen

Vill du laga en ny variant på Toast Skagen? Testa vår bloggare Daniel Lakatosz recept på Skagen Rolls i färdiga briochebröd.

Till receptet >>

Skagen Rolls i färdiga briochebröd.

Skagen Rolls i färdiga briochebröd.

2. Varmrätt: Spagetti och köttfärssås

En riktig favorit, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Vår bloggare Catarina König har tagit fram ett recept som har allt och lite till!

Till receptet >>

Spagetti med köttfärssås som har allt och lite till!

Spagetti med köttfärssås som har allt och lite till!

3. Efterrätt: Äppelkaka

Vem älskar inte äppelkaka? Testa vår bloggare Frida Erikssons knäckiga äppelpaj med brynt smör och flingsalt. Galet god!

Till receptet >>

Knäckig äppelpaj med brynt smör och flingsalt.

Knäckig äppelpaj med brynt smör och flingsalt.

Av: Thowe Wagner Larsson och Rose-Marie Söderlund