Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Delicato hjärta Nötcrème = sant!

23 aug, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Delicatos samarbete med Nötcrème
Vad kan vara godare än choklad? Två sorters choklad så klart! Och nu blir det sanning när Delicato samarbetar med Nötcrème. Det blir en pralin och en kondisbit som båda har smak av både Delicatoboll och Nötcrème.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett plus ett blir tre! More is more! Delicatoboll hjärta Nötcrème blir bättre än bäst! Eller?

Ja, det senare blir vi varse när Delicato slår ihop sina påsar med godisklassikern Nötcrème och lanserar två nya godbitar tänkta för fikastunden och lösgodispåsen.

De flesta har nog minnen av såväl någon av livets alla Delicatobollar som av någon påse Nötcrème. Ni vet, den där lite märkliga smågodisvarianten i form av en liten vit påse som man klämde ut nötcrème ur, rakt in i munnen.

Kondisbit med Nötcrème

Nu är det nog inte så många som har haft munnen full av Delicatoboll och tänkt ”Om jag bara kunde få ha Nötcrème i munnen samtidigt!”, men de bästa idéerna är ju de som ingen har tänkt tidigare. Nu gör de slag i saken och slår två chokladspäckade flugor i en smäll.

Den första nyheten heter Kondisbit med Nötcrème och är en chokladbaserad kaka med en krämig fyllning av Nötcrème och är, som det hörs på namnet, tänkt som ett tillskott till fikabordet.

Annons

– Vi är fantastiskt glada över samarbetet med Nötcrème, att kunna erbjuda så fina produkter där det bästa av våra världar möts. Kondisbiten med härligt krämig Nöt-Crème är en dröm för både fika- och godisälskaren.” säger Nadja Radwan, på Delicato i pressmeddelandet.

Lanserar en Delicatobolls-pralin

Nötcrème å sin sida svarar med att lansera en pralin med smak av Delicatoboll, som kommer att finnas i lösviktssortimentet på till exempel Hemmakväll, ICA och Coop.

– Responsen från våra kunder är väldigt positiv och de tycker att det är ett spännande samarbete mellan två svenska, klassiska varumärken. Vi är otroligt stolta att få lansera en ljuvlig pralin fylld med smak av Delicatoboll, som förhoppningsvis gör svenska folket lite lyckligare”, säger Malin Engblom Jeppsson, Printzells Confectionery som ligger bakom Nötcrème, i pressmeddelandet.

Krämig nougat och chokladbollssmet

Så hur smakar de då? Det var inte en helt ointresserad smakpanel som fick i uppdrag att smaka på de två nyheterna. Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det.

Annons

Kondisbiten är otroligt krämig, lite för krämig och mjuk tyckte vissa som saknade ett hårdare hölje som ger lite tuggmotstånd. Vissa hade också lite svårt med den uttalade nougatsmaken medan andra bara utbrast ”Jävlar va gott!”. Sötman gör dock att kondisbiten gör sig bäst till starkt kaffe.

Pralinens innanmäte smakar som smeten till chokladbollar som man bakar själv, vilket är hundra procent gott. Däremot är chokladhöljet utanpå inte supergott, utan har en liten touch av blockchoklad. När man äter båda i kombination överväger dock det goda.

Båda godsakerna får höga poäng och vi kan bara konstatera att Delicato och Nötcrème gjorde rätt i att samarbeta.

Pralinen hittar du bland lösviktsgodiset hos Hemmakväll redan under vecka 34 och hos Ica och Coop från vecka 38. Kondisbiten kan du köpa från och med vecka 38 i en livsmedelsbutik nära dig.

Läs mer:

Glutenfri chokladkaka 

Så enkelt tempererar du choklad i mikron

Crème brûlée med choklad

Annons