Dekorera inför jul med minipepparkakshus

01 nov, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
dekorera minipepparkakshus – så gör du
Äntligen kan du bygga en hel by med små pepparkakshus med hjälp av byggsatser från Gille. En burk innehåller sex minihus som du kan bygga ihop och använda som dekoration i fönstret eller på ett bord.
Annons

Få saker känns väl så kopplade till jul som just pepparkakshus. Men du vet hur det blir när man ska göra ett efter egen design. Bitarna är raka och fina när man har skurit ut dem ur degen, men när ugnsvärmen har gjort sitt och man ska sätta ihop bitarna har de jäst ut och resultatet blir ofta ett renoveringsobjekt.

Det är ingen slump att de färdiga byggsatserna har blivit en storsäljare – raka bitar som ger ett fint pepparkakshus.

I år lanserar kakbagarna på Gille en nyhet på den fronten: en burk med delar till hela sex små minipepparkakshus som du kan dekorera hemmet med. Varför inte bygga en hel pepparkaksby? Eller kanske låta alla i familjen göra sitt eget och dekorera det som man vill.

Så här kan du dekorera med pepparkakshusen

Pepparkakshuset han också små hål i taket så att du kan dra igenom ett snöre och hänga husen i granen.

Minipepparkakshus från Gille som går att få att se bebodda ut med hjälp av en ljusslinga

Ta vara på tågbanan barnen fick i julklapp och skapa en by av husen där tågspåret får slingra sig mellan bebyggelsen. Med en liten ljusslinga kan du enkelt göra så att husen lyser upp och ser bebodda ut. En väldoftande julbelysning.

Annons
Minipepparkakshus från Gille som är fina både naturella och dekorerade

Husen är fina både helt naturella och pyntade. Vanlig kristyr och godis kan göra husen ännu gulligare och skapa ett frostigt vinterlandskap.

Minipepparkakshus från Gille att använda som ätbara placeringskort.

Använd de små husen som placeringskort på adventsmiddagen, det blir ett bra samtalsämne och kanske en gemensam aktivitet om ni pyntar husen. De kan dessutom användas som efterrätt.

Annons
Minipepparkakshus från Gille att använda som en kuliss i fönstret

Om du inte hör till de pyssligaste kan du strunta helt i att klistra ihop husen och bara ta bitarna som de är och montera upp i fönstret som en liten kuliss-stad.

Minipepparkakshus från Gille att dekorera själv.

Pepparkakshus är ju så mycket mer än bara kakor och dekoration. Samla hela familjen och pyssla tillsammans. Ett bra tidsfördriv när väntan på julen blir outhärdlig. Låt fantasin flöda!

Annons

 

Läs mer: 

Annons