Dekorera inför jul med minipepparkakshus

dekorera minipepparkakshus – så gör du

Äntligen kan du bygga en hel by med små pepparkakshus med hjälp av byggsatser från Gille. En burk innehåller sex minihus som du kan bygga ihop och använda som dekoration i fönstret eller på ett bord.
01 november, 2019

Få saker känns väl så kopplade till jul som just pepparkakshus. Men du vet hur det blir när man ska göra ett efter egen design. Bitarna är raka och fina när man har skurit ut dem ur degen, men när ugnsvärmen har gjort sitt och man ska sätta ihop bitarna har de jäst ut och resultatet blir ofta ett renoveringsobjekt.

Det är ingen slump att de färdiga byggsatserna har blivit en storsäljare – raka bitar som ger ett fint pepparkakshus.

I år lanserar kakbagarna på Gille en nyhet på den fronten: en burk med delar till hela sex små minipepparkakshus som du kan dekorera hemmet med. Varför inte bygga en hel pepparkaksby? Eller kanske låta alla i familjen göra sitt eget och dekorera det som man vill.

Så här kan du dekorera med pepparkakshusen

Pepparkakshuset han också små hål i taket så att du kan dra igenom ett snöre och hänga husen i granen.

Ta vara på tågbanan barnen fick i julklapp och skapa en by av husen där tågspåret får slingra sig mellan bebyggelsen. Med en liten ljusslinga kan du enkelt göra så att husen lyser upp och ser bebodda ut. En väldoftande julbelysning.

Husen är fina både helt naturella och pyntade. Vanlig kristyr och godis kan göra husen ännu gulligare och skapa ett frostigt vinterlandskap.

Använd de små husen som placeringskort på adventsmiddagen, det blir ett bra samtalsämne och kanske en gemensam aktivitet om ni pyntar husen. De kan dessutom användas som efterrätt.

Om du inte hör till de pyssligaste kan du strunta helt i att klistra ihop husen och bara ta bitarna som de är och montera upp i fönstret som en liten kuliss-stad.

Pepparkakshus är ju så mycket mer än bara kakor och dekoration. Samla hela familjen och pyssla tillsammans. Ett bra tidsfördriv när väntan på julen blir outhärdlig. Låt fantasin flöda!

 

Läs mer: 

Förgyll julbordet med saffranscider

Den mousserande glöggen Glöet släpps som både röd och vit

Så smakar vinterns godaste nyheter 2019