Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Därför borde vi importera Thanksgiving!

20 nov, 2015 
AvRedaktionen
Av allt (bra som dåligt) vi fått från USA – varför har vi inte importerat Thanksgiving ännu? Vi har listat 9 saker som bevisar att vi borde importerat Thanksgiving för länge, länge sen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vännerna i Vänner vet hur man firar Thanksgiving.
Vännerna i Vänner vet hur man firar Thanksgiving.

Från maten och klädseln – till alla andra bra saker som följer. Vi lämnar glatt tillbaka både Halloween och Alla hjärtans dag om vi får allt det här i stället!

1. Man kan aldrig få för många långhelger

Thanksgiving är en röd dag som alltid infaller den fjärde torsdagen i november, ofta med en halvdag på onsdagen. Det är minst fyra dagar av kravlös långhelg där du kan ta det lugnt och ladda batterierna inför jul.

2. Det är helt ok att inte göra någonting

Lägg dig på soffan, ta en tupplur, kolla Macy’s Day Parade, amerikansk fotboll eller nya favoritserien på tv. Det är ok. Det är Thanksgiving.

Annons

3. En mellandagsrea INNAN jul

Precis som julen följs thanksgivingtorsdagen av en sorts mellandagsrea i Black Friday. Perfekt för den som vill ut och fynda, även om det kan bli rätt kaosigt. Just Black Friday har vi redan fått till Sverige – nu vill vi ha resten också.

4. Ingen annan högtid hyllar höstmyset lika bra

Färgglada löv skördefest och tända ljus – hösten förtjänar att firas.

5. Maten

Hur firar man bäst en högtid som har sitt ursprung i att två olika kulturer satte sig och åt ihop? Med att äta, så klart. Hemmet doftar ljuvligt och resterna räcker hela helgen så att ingen behöver laga mat. What’s not to like (som Joey sa under ett av Friends klassiska Thanksgivning-firanden)

6. Allt kan städas undan i ett nafs

Att pynta inför jul och påsk må vara mysigt, men så kommer tiden då allt ska plockas ner – och få saker är sorgligare än att packa undan glitter och färgglada fjädrar från hemmets alla hörn. Thanksgiving kräver inte alls samma förberedelser och städas bort så mycket snabbare.

Annons

7. Inga krav på klädsel

Thanksgiving handlar om att umgås med familj och vänner, ta det lugnt och äta mat – så det enda du behöver tänka på är att kläderna sitter skönt och har töjbar resår. Du slipper alltså införskaffa ny klänning/skor/fixa frisyr, du kan bara gå som du är – så skönt!

8. Du slipper present-hetsen

På thanksgiving slipper du klura över vem som ska få vad och hetsa runt på varuhus i sista minuten. Du slipper dessutom singeldeppen som Alla hjärtans dag kan ge och all utpressning från utklädda barn på Halloween. Det enda du behöver göra är att dela med dig av vad du är tacksam för i livet – och handla mat så det räcker.

9. Alla får vara med!

Visserligen firades den första Thanksgivingdagen för att tacka gud för en god skörd, men i dag är högtiden främst en tid att umgås med nära och kära oavsett religion och bakgrund. En alldeles förträfflig högtid med andra ord.

Annons