Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

4 recept från Daniel Lakatoszs nya kokbok

16 apr, 2017
AvRedaktionen
Daniel Lakatosz. Foto: Charlotte Gawell
Daniel Laktasoz, känd från Sveriges Mästerkock 2016 och bloggare här på ELLE mat & vin, bjöd på några smakprov från sin nya kokbok i Nyhetsmorgon. Här är recepten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Daniel Lakatosz

Ålder: 29.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo, två döttrar.
Yrke: Hovmästare på Berns Asiatiska.
Blogg: daniel.ellematovin.se
Instagram: @daniel_lakatosz

I ”Daniels matresa : 9 menyer från världens kök” delar Daniel Lakatosz med sig av matminnen och menyer från Japan, Spanien, Mexiko, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen och Frankrike. De 9 menyerna innehåller allt från fördrink och mingelsnittar till dessert.

Här är 4 smakprov från boken!

1. Svensk fördrink med lingon och dill

– Den här drinken skriker Sverige för mig. Rårörda lingon, dill och vår alldeles egna akvavit. Fräsch, syrlig och en riktig aptitretare.

Till receptet >>

Svensk fördrink med lingon och dill.
Svensk fördrink med lingon och dill.

2. Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs

– Laga den här förätten och jag lovar att era gäster kommer bli imponerade. Den japanska oxfilétartaren smälter i munnen och tillsammans med de krispiga chipsen och den salta majonnäsen väcks smaklökarna till liv.

Annons

Till receptet >>

Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs.
Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs.

3. Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis

– Den här goda och mustiga köttgrytan är jag uppväxt med. En värmande och omslutande känsla i varje tugga. Mört kött, smakrik sås och riktigt god och enkel pasta.

Till receptet >>

Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis.
Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis.

4. Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm

– Den här bakelsen kallas för Karpatka och är döpt efter Karpatiska bergen mellan Polen och Slovakien. Den består av krämig polsk vaniljkräm mellan petit choux-liknande bottnar och florsocker på toppen.

Annons

Till receptet >>

Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm.
Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm.

Läs mer: Daniel Lakatosz har släppt sin första kokbok!

”Daniels matresa”. Foto: Charlotte Gawell
”Daniels matresa”. Foto: Charlotte Gawell

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons