Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

4 recept från Daniel Lakatoszs nya kokbok

16 apr, 2017 
AvRedaktionen
Daniel Lakatosz. Foto: Charlotte Gawell
Daniel Laktasoz, känd från Sveriges Mästerkock 2016 och bloggare här på ELLE mat & vin, bjöd på några smakprov från sin nya kokbok i Nyhetsmorgon. Här är recepten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Daniel Lakatosz

Ålder: 29.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo, två döttrar.
Yrke: Hovmästare på Berns Asiatiska.
Blogg: daniel.ellematovin.se
Instagram: @daniel_lakatosz

I ”Daniels matresa : 9 menyer från världens kök” delar Daniel Lakatosz med sig av matminnen och menyer från Japan, Spanien, Mexiko, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen och Frankrike. De 9 menyerna innehåller allt från fördrink och mingelsnittar till dessert.

Här är 4 smakprov från boken!

1. Svensk fördrink med lingon och dill

– Den här drinken skriker Sverige för mig. Rårörda lingon, dill och vår alldeles egna akvavit. Fräsch, syrlig och en riktig aptitretare.

Till receptet >>

Svensk fördrink med lingon och dill.
Svensk fördrink med lingon och dill.

2. Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs

– Laga den här förätten och jag lovar att era gäster kommer bli imponerade. Den japanska oxfilétartaren smälter i munnen och tillsammans med de krispiga chipsen och den salta majonnäsen väcks smaklökarna till liv.

Annons

Till receptet >>

Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs.
Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs.

3. Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis

– Den här goda och mustiga köttgrytan är jag uppväxt med. En värmande och omslutande känsla i varje tugga. Mört kött, smakrik sås och riktigt god och enkel pasta.

Till receptet >>

Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis.
Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis.

4. Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm

– Den här bakelsen kallas för Karpatka och är döpt efter Karpatiska bergen mellan Polen och Slovakien. Den består av krämig polsk vaniljkräm mellan petit choux-liknande bottnar och florsocker på toppen.

Annons

Till receptet >>

Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm.
Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm.

Läs mer: Daniel Lakatosz har släppt sin första kokbok!

”Daniels matresa”. Foto: Charlotte Gawell
”Daniels matresa”. Foto: Charlotte Gawell

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons