Daniel Lakatosz börjar blogga för ELLE mat & vin!

Daniel Lakatosz börjar blogga för ELLE mat & vin!

Vi är glada och stolta att hälsa Daniel Lakatosz välkommen som ny bloggare på ELLE mat & vin! Daniel kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2016 och släpper snart sin första kokbok.
02 januari, 2017

Daniel Lakatosz

Ålder: 28.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo, två döttrar.
Yrke: Hovmästare på Berns Asiatiska.
Blogg: daniel.ellematovin.se
Instagram: @daniel_lakatosz

Varmt välkommen! Hur känns det att börja blogga för ELLE mat & vin?

Det är riktigt kul och spännande att börja blogga för ELLE mat & vin. Här kan jag kan dela med mig av mina recept och inspirera människor med min matlagning! Det är det jag brinner för, när jag inspirerar! ELLE mat & vin känns helt RÄTT! Det känns som jag äntligen kan satsa 100 % på min blogg.

Vad ska bloggen handla om?

– Den ska ge andra inspiration till mat, bakverk, tårtor och läskande drycker. Jag vill få andra att våga prova maträtter inspirerade av andra länder, att man vidgar sina matkunskaper och har kul i köket! Jag kommer även blogga om hur det är att jobba i restaurangbranschen och om mitt liv som småbarnspappa.

Hur föddes ditt matintresse?

– Jag har alltid, så länge jag minns, varit intresserad av mat. Min mamma har inspirerat mig otroligt mycket med sina smaker och jag hade aldrig stått här om det inte hade varit för henne. När jag var 11 år gick pappa plötsligt bort och vi gick igenom en svår period i våra liv. Mamma som även hade förlorat sin pappa, min morfar, strax innan hamnade i en depression och hade väldigt svårt att le. Jag försökte få henne att le genom att hjälpa till hemma, men det var svårt. En dag ställde jag mig i köket och lagade något enkelt, när vi sedan satt och åt såg jag ett leende hos henne och det leendet har fått mig att laga mer mat och finna lyckan i det. Jag älskar när människor äter min mat och blir glada!

Daniel Lakatosz trivs bra i köket.

Daniel Lakatosz trivs bra i köket.

Berätta om ditt jobb på Berns Asiatiska!

– Jag började som servitör när jag var 18 och häpnade över hur vackert det var! Jag kom snabbt in i gänget och tyckte att mitt jobb var det roligaste man kunde ha. Återigen det här med leenden, när människor tackar för en oförglömlig kväll och proffsig service, ja, det gör hela min dag. Idag jobbar jag som hovmästare och mitt jobb är att leda personalen och se till att allt rullar på.

Vilket är bästa minnet från Sveriges Mästerkock?

– Tokyo! Att få resa till andra sidan av jorden med mina mästerkocksvänner och uppleva allt är ju helt sjukt! När vi stod där i parken och skulle ta reda på vem som skulle till eliminering, jag trodde till 100 procent att det skulle bli jag. När Markus sa ”den av er som lyckades bäst i gårdagens tävling, lyckades sätta smakerna, sätta en personlig prägel, var oerhört jämn i alla smårätter som ni presenterade i bentoboxen … Daniel, det är dig vi pratar om du lyckades bäst i den här tävlingen, grattis! Det här innebär att du tar den första kvartsfinalplatsen.” Den känslan!

I vår lanserar du din första kokbok. Vad kan du berätta om den?

– I min bok ”DANIELS MATRESA” vill jag dela med mig recept ur min värld, mina smaker, min twist, mina menyer. Jag bjuder på mat från nio olika länder och har skapat nio färdiga menyer från fördrink och mingelsnittar till dessert. Följ gärna med på min matresa, välj dina favoriter och bjud sen familj och vänner på en middag där ni skapar era egna minnen! Boken släpps i butikerna 28/3.

Vilket är ditt bästa matlagningstips, alla kategorier?

Mitt bästa tips måste nog vara att läsa igenom hela receptet innan man börjar laga. Förbereda allt så man har alla råvaror tillgängliga och färdigskurna, så man bara kan smaka av och koncentrera sig på smaker. Ha kul i köket och experimentera!

Till Daniels blogg >>