Dhal – indisk linsgryta

Dhal – indisk linsgryta.

Linsgryta eller "Dhal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter. Här är ett recept med röda linser.
22 oktober, 2018

4 portioner

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

4 dl GoGreen Röda linser (färdigkokta)

1 st gul lök

3 tsk hel spiskummin

3 st lagerblad

0,5-1 hel burk passerade tomater

2 tsk mald koriander

1 tsk gurkmeja

2-3 tsk currymasala

chilipulver (efter smak)

3 skivade vitlöksklyftor

olja och salt efter behov

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den gyllenbrun i lite olja tillsammans med spiskummin och lagerblad.
  2. Häll i passerade tomater, rör om, och tillsätt koriander, gurkmeja, currymasala och chilipulver. Låt koka i ca 5 min. Häll i de sköljda linserna i grytan och koka tills de är mjuka.
  3. Stek de skivade vitlöksklyftorna i olja tills de är lite gula.
  4. Häll upp linserna i en skål och häll över vitlöksoljan. Servera till basmatiris eller bröd.
Dhal – indisk linsgryta.

Dhal – indisk linsgryta.

Receptet kommer från gogreen.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: