Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du dahl – den indiska linsgrytan

22 okt, 2018
AvRedaktionen
Så gör du dahl – den indiska linsgrytan
Linsgryta, eller dhal, är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter – här är ett recept med röda linser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dahl – indisk linsgryta

Dahl är en lättlagad gryta som oftast är vegetarisk. Självklart måste du servera med naan eller papadam!

Dhal – indisk linsgryta.
Dhal – indisk linsgryta.

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 dl GoGreen Röda linser (färdigkokta)
1 st gul lök
3 tsk hel spiskummin
3 st lagerblad
0,5-1 hel burk passerade tomater
2 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk currymasala
Chilipulver (efter smak)
3 skivade vitlöksklyftor
Olja och salt efter behov

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den gyllenbrun i lite olja tillsammans med spiskummin och lagerblad.
  2. Häll i passerade tomater, rör om, och tillsätt koriander, gurkmeja, currymasala och chilipulver. Låt koka i ca 5 min. Häll i de sköljda linserna i grytan och koka tills de är mjuka.
  3. Stek de skivade vitlöksklyftorna i olja tills de är lite gula.
  4. Häll upp linserna i en skål och häll över vitlöksoljan. Servera till basmatiris eller bröd.

Receptet kommer från gogreen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons