Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Dags för Chokladfestival!

16 sep, 2013 
AvRebecca Wictor
Om du vill frossa i choklad på alla sätt och vis ska du bege dig till Stockholmsmässan den 3-6 oktober. Då slår man nämligen upp dörrarna för den stora Chokladfestivalen i Stockholm, som tidigare har arrangerats på Nordiska museet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Övre raden: Roy Fares, Cecilia Andersson, Magnus Johansson, Tony Olsson. Nedre raden: Johan Sandelin, Conrad Tyrsén.
Övre raden: Roy Fares, Cecilia Andersson, Magnus Johansson, Tony Olsson. Nedre raden: Johan Sandelin, Conrad Tyrsén.

Det är för elfte året i rad om festivalen arrangeras. Och arrangörerna är nöjda med flytten till Stockholmsmässan.

– Vi vill att Chokladfestivalen ska få utrymme att utvecklas till sin fulla potential och på Stockholmsmässan finns både resurserna och erfarenheten. Större lokaler ger också bättre logistik och plats för nya spännande tävlingar och seminarier, där vi kan inspirera och sprida kunskap om choklad, säger konditorerna och festivalarrangörerna Magnus Johansson och Tony Olsson.

Fyra av Sveriges främsta konditorer kommer finnas på plats för att baka till Konditorernas Kafé. Roy Fares kommer att baka en Chocolate Cake och White Chocolate Macadamian Cake. Han är utvald tillsammans med Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet, Conrad Tyrsèn och Johan Sandelin, delägare i Konditori Vete-Katten i Stockholm.

Chokladfestivalen beräknas i år att locka drygt 30 000 besökare. På festivalen kan besökarna njuta av praliner, bakverk och choklad från ett 50-tal utställare. Festivalen erbjuder också chokladdemonstrationer, intervjuer med konditorer och Chocolatierer på scenen, tävlingar som till exempel Årets konditor, Årets Pralin, Kladdkakeracet, blogg vs Årets konditor m.m.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons