Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Dagen efter-pannkakor med ricotta och bacon

01 jan, 2016
AvRedaktionen
Dagen efter-pannkakor med ricotta och bacon.
Lite trött dagen efter? Fyll på energin med våra amerikanska pannkakor med ricotta i smeten! Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 st

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 ägg, vitor och gulor separerade

100 mjöl (drygt 1 1/2 dl)

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

250 g ricotta

25 g smör, smält

salt

Tillbehör:

bacon

lönnsirap

Gör så här:

Dela äggen i vitor och gulor. Blanda vetemjöl med bakpulver och en stor nypa salt. Rör ner äggulor, mjölk, ricotta och smält smör. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Smält smör i en stekpanna och häll i cirka 1 dl smet och låt steka tills det blir bubblor i smeten, vänd då pannkakan. Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons