Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Crêpes med grillad korv och krämig majs

07 apr, 2018
AvThowe Wagner Larsson
Crêpes med grillad korv och krämig majs.
En roligare och godare variant av den klassiska tunnbrödsrullen. Bovetepannkakorna ger en lång mättnad och majskrämen ger korven en rund och söt smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den här maträtten är en utmärkt kalasrätt till de yngre i familjen. Eller till hela familjen, egentligen! Korvarna fungerar lika bra att grilla över en öppen eld i naturen som i stekpannan hemma eller i kokande vatten i en kastrull.

Receptet är för 4 personer.

Du behöver:

8 grillkorvar

8 salladsblad

Bovetepannkakor:

2 ägg

1,25 dl bovetemjöl

3 dl mjölk

Salt och smör

Majskräm:

200 g majskorn

2 dl crème fraiche

salt

Gör så här:

  1. Vispa ägg och 1 dl mjölk lätt. Vispa därefter ner mjölet till en jämn smet och vispa sedan ner resten av mjölken. Smaka av med salt. Stek pannkakorna på medelhög temperatur.
  2. Koka upp crème fraiche i en kastrull. Häll ner majsen och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur tills de får fin färg.
  4. Lägg ut bovetepannkakorna och lägg på sallad, korv och majskräm. Rulla ihop och servera.
Crêpes med grillad korv och krämig majs.
Crêpes med grillad korv och krämig majs.

Recept och foto: Lithells

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons