Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing

Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.

Couscoussallad med rucola, haricots verts och kalamataoliver. Välj korvar med god kvalitet och hög kötthalt – och blanda gärna korvar med lite olika smaksättningar.
10 februari, 2018

4 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

2 1/2 dl kycklingbuljong

2 1/2 dl couscous

2 msk olivolja

1/2 kruka basilika

ev salt

100 g rucola

200 g haricots verts

ca 25 kalamataoliver

6 smakrika korvar med hög köttprocent, gärna i olika smaker

Gör så här:

Koka upp kycklingbuljongen. Lägg i couscous och olivolja, låt dra 5 minuter under lock. Finhacka basilikan under tiden. Rör i den, eventuellt tillsammans med lite salt. Låt svalna helt.

Koka haricots verts i cirka 2–3 minuter i lättsaltat vatten, skölj dem i kallt vatten och blanda med rucolan och couscousen. Toppa med oliver. Grilla korven över öppen eld och skär sedan i generösa bitar.

Ranchdressing

Tid: 10 minuter

Gör så här:

Skala och pressa 1 vitlöksklyfta, finhacka 1 dl bladpersilja och 2 msk gräslök. Blanda detta med 2 1/2 dl majonnäs, 1 1/2 dl crème fraiche och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Förvara i en lufttät burk och ställ svalt.

Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.

Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K