Coleslaw med citrondressing

Krämig coleslaw med frisk citrondressing.

Krämig coleslaw med frisk citrondressing som passar till alla typer av grillat kött eller vegetariskt. Vänd ner dressingen precis före serveringen.
06 augusti, 2017

6 personer

Du behöver:

1 huvud spetskål

4–5 medelstora morötter

1 liten rödlök

1 kruka/1 knippe färsk mynta

1 kruka/1 knippe körvel

Dressing:

1 ½ dl crème fraiche

½ dl majonnäs

1 citron, saften

2 tsk strösocker

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Dressing: Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronsaft och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt dressingen stå medan salladen görs.

Ansa kålen och strimla den fint. Skala eller skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor på snedden. Skiva löken fint. Blanda morötter, kål och lök i en stor skål. Hacka örterna och rör ner i salladen. Vänd ner dressingen precis före serveringen.

Coleslaw med citrondressing.

Coleslaw med citrondressing.

Recept & styling: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: