Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Coleslaw med cashewmajonnäs

03 dec, 2017
AvRedaktionen
Krispig coleslaw med krämig och mättande dressing gjord på cashewnötter. Receptet passar dig som är vegan eller äter raw food.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Coleslaw med cashewmajonnäs.
Coleslaw med cashewmajonnäs.

3 personer

Du behöver

½ stort eller 1 litet rödkålshuvud

1 rödlök

5 rivna morötter

1 rivet äpple

1 handfull russin

Cashewmajonnäs:

4 dl cashewnötter

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

¾ tsk salt

4 msk vatten

Gör så här:

Strimla rödkålen och rödlöken fint med osthyvel eller med matberedarens rivskiva. Skölj och riv morötterna. Lägg grönsakerna i en skål.

Blötlägg cashewnötterna i 20 min för att få en krämig konsistens. Lägg i alla ingredienserna till cashewmajonnäsen i en blender eller matberedare. Kör till en krämig konsistens och tillsätt mer vatten vid behov.

Blanda grönsakerna med cashewmajonnäs i skålen. Strax innan servering, riv äpplet och blanda med övriga ingredienser. Toppa med russin.

Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons