Leif Mannerströms Coeur de filet provencale

Leif Mannerströms Coeur de filet provencale.

Coeur de filet provencale är en riktig paradrätt som serveras på ett stort fat att placera mitt på bordet. Varför inte prova detta recept från Leif Mannerström med oxfilé, vitlöksfräst potatis och haricot verts-knyten?
12 juni, 2017

4 personer

Tid: 55 minuter

Du behöver:

800 g putsad oxfilé

olja och smör till stekning

800 g potatis, till exempel Amandine

3 vitlöksklyftor

Vitlökssmör:

6 vitlöksklyftor

100 g mjukt smör

2 msk finhackad bladpersilja

worcestershiresås

salt och peppar

Haricots verts-knyten:

150 g haricots verts

8 skivor bacon

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55°, det tar 20–25 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter före servering. Under tiden, skala och krossa 6 av vitlöksklyftorna.

Blanda med 100 g smör och 2 msk persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppar. Skala och skiva potatisen. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna.

Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat. Koka haricots verts i saltat vatten i cirka 4 minuter. Fördela dem på 8 baconskivor, rulla ihop och stek i lite smör.

Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva oxfilén och lägg upp ovanpå potatisen. Salta och peppra.

Lägg baconrullarna runt om och fördela vitlökssmöret över köttet. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.

Leif Mannerströms Coeur de filet provencale.

Leif Mannerströms Coeur de filet provencale.