Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägg i moln – så gör du den trendiga frukostfavoriten

28 maj, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Ägg i moln, eller cloud eggs på engelska, är den senaste trenden på Instagram och vi förstår verkligen varför. Molnägget är superfint och enkelt att lyckas med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Instagram har blivit en stor inspirationskälla för många när det gäller allt från mode till mat och dryck. Mattrender kommer och går men vi kan nog vara överens om att det är i fotoappen vi hittar många av dem.

Läs också: Nya trenden på Instagram: Vägg av donuts

Senast i raden av Instagramtrender är ”ägg i moln”. Äggulan är solen och runt om den ligger hårt vispad äggvita som liknas vid moln.

Foto: Kristi Farinelli & Helensplaine1

 

Så här gör du ägg i moln:

Du behöver:

Annons

1 ägg

Elvisp (vanlig visp fungerar också, men tar längre tid)

Bakplåtspapper

Ugn

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulan från äggvitan.

2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast.

3. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt.

4. Lägg in äggvitan i ugnen i 4-5 minuter.

Annons

5. Lägg äggulan i mitten av ”molnet” och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter.

6. Ät ägget som det är eller lägg på en macka!

Foto och beskrivning: Just a Taste

Läs också: 5 sätt att kombinera frukostfavoriterna ägg och avokado

Annons