Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Clafoutis med körsbär

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Clafoutis med körsbär.
Clafoutis är som en stor tjock pannkaka med frukt i. Här har vi använt körsbär, men du kan prova att laga den med blåbär också. Inte så traditionsenligt, men gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: cirka 1 timme

Du behöver:

2 ägg (gärna ekologiska)

4 dl vispgrädde

1 dl strösocker

3/4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1– 1 1/2 cl rom

ca 1 kg körsbär (med kärnor, utan stjälk eller 600 g urkärnade)

Gör så här:

I en äkta clafoutis ska man helst inte kärna ur körsbären, men det gör man såklart som man vill. Vispa ihop ingredienserna och låt smeten stå en stund. Lägg körsbären ganska tätt i en ugnsfast form. Häll degen över körsbären tills det är ungefär 1 1/2 cm tjockt. Grädda i 175 i ca 30–45 min. Låt den svalna lite och servera!

OBS! Varna alla gäster om kärnorna är kvar.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons