Citrussallad med kokos- och mandelfras

28 jun, 2016 
AvRedaktionen
Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras, påskmat
Fräsch citrussallad som du både kan använda som ett tillbehör och som lättare efterrätt. Apelsin, clementin och blodgrapefrukt får sällskap av smakerna från vaniljstång och nejlika och toppas med kokos- och mandelfras.
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 apelsiner

3 clementiner

2 blodgrape

1/2 vaniljstång

1 nejlika

1 dl riven kokos

1 dl mandel

1/2 dl vatten

Gör så här:

1. Skala och filéa citrusfrukterna.

2. Pressa saften ur resterna av frukterna.

3. Häll saften i en kastrull tillsammans med delad, urskrapad vaniljstång, nejlika och låt sjuda ca 5 min.

4. Sila och låt svalna.

5. Blanda ned citrusfrukten.

6. Rosta kokos och mandel i en panna. Hacka mandeln grovt.

7. Servera citrussalladen med mandel- och kokosströsslet.

Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA
Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons