Citrussallad med kokos- och mandelfras

Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras, påskmat

Fräsch citrussallad som du både kan använda som ett tillbehör och som lättare efterrätt. Apelsin, clementin och blodgrapefrukt får sällskap av smakerna från vaniljstång och nejlika och toppas med kokos- och mandelfras.
28 juni, 2016

4 portioner

Du behöver:

2 apelsiner

3 clementiner

2 blodgrape

1/2 vaniljstång

1 nejlika

1 dl riven kokos

1 dl mandel

1/2 dl vatten

Gör så här:

1. Skala och filéa citrusfrukterna.

2. Pressa saften ur resterna av frukterna.

3. Häll saften i en kastrull tillsammans med delad, urskrapad vaniljstång, nejlika och låt sjuda ca 5 min.

4. Sila och låt svalna.

5. Blanda ned citrusfrukten.

6. Rosta kokos och mandel i en panna. Hacka mandeln grovt.

7. Servera citrussalladen med mandel- och kokosströsslet.

Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA

Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: