Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Citrusgravad torsk med pepparrotskräm

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Citrusgravad torsk med pepparrotskräm.
Testa att byta ut den gravade laxen mot citrusgravad torsk. Servera med pepparrotskräm, fänkål, kryddgrönt och citrusskal. Fisken bör frysas innan den gravas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 portioner

Citrusgravad torsk:

500 g torskfilé (tinad)

½ apelsin, saft och skal

½ citron, saft och skal

1 lime, saft och skal

2 msk strösocker

2 msk jodfritt salt

1 tsk grovkrossade vitpepparkorn

Pepparotskräm:

1 ½ dl crème fraiche

½ dl majonnäs

2–3 tsk riven färsk pepparrot

salt och peppar

Garnering:

1/2 dl kryddgrönt

2 msk rivet citrusskal

½ dl finhackad dill

½ fänkål

Gör så här:

Putsa torskfiléerna, lägg i en form. Häll över citrussaften. Blanda socker, salt, vitpeppar och citrusskal. Gnid in fisken med blandningen. Lägg fisken i en plastpåse och knyt ihop. Ställ i kylen och grava i ett dygn. Vänd på påsen 4–5 gånger under tiden.

Rör ihop ingredienserna till pepparotskrämen. Skär fänkålen i tunna skivor, gärna med mandolin.

Ta ut fisken från kylskåpet. Klappa den ren. Skär i tunna skivor.

Varva torsk och fänkål på serveringsfat, servera pepparrotskrämen i en skål bredvid. Garnera med kryddgrönt och citrusskal.

Citrusgravad torsk med pepparrotskräm.
Citrusgravad torsk med pepparrotskräm.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons