Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Muffins med en frisk citronsmak i härlig kombination med söt vit choklad. De frostade rosenbladen gör du genom att pensla dem med äggvita och doppa dem i socker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad.
Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad.

12 muffins

Du behöver:

50 g smör

1 1/4 dl mjölk

2 ägg

2 dl socker

1 citron (rivet skal och saft)

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Topping:

100 g vit choklad

200 g philadelphiaost

4 msk florsocker

Frostade rosenblad:

rosenblad (använd obesprutade blommor)

1 äggvita

socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda i den varma mjölken och smöret. Häll i rivet citronskal och -saften. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll upp smeten i formar eller i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Smält den vita chokladen i vattenbad. Rör ner i philadelphiaosten tillsammans med florsocker. Bred ovanpå toppen på muffinsarna med hjälp av en smörkniv. Pensla äggvita på rosenbladen och doppa dem i socker.

Låt torka innan du ­dekorerar bakverken.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons