Citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärsgodisar

Recept på citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärsgodisar

Betina Hastoft
Den här lilla citronmuffinsen bjuder på det lilla extra – en ton av mandelmassa, frisk citron och hallonglasyr. Avsluta med ett segt körsbär på toppen!
06 april, 2021
1:58

Efter reklamen: Klassiska desserter – med en twist

(1:58)

Citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärsgodisar

Vackra godisbakelser med frisk citronsmak.

Baka citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärs-godisar
Betina Hastoft

12 bitar

Du behöver:

½ vaniljstång
2 dl (200 g) strösocker
200 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 dl (100 g) vetemjöl
1 nypa salt
1 ½ ekologisk citron

Hallonglasyr:

60 g hallon
1/3 dl (30 g) strösocker
3 dl (200 g) florsocker

Garnering:

12 sötsyrliga sega körsbär-godisar

Du behöver:

  1. Värm ugnen till 180°. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Mosa ihop dem med lite av strösockret.
  2. Riv mandelmassan grovt och vispa ihop mandelmassa, vaniljfrön, strösocker och smör med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite efter varje så smeten blir ljus och luftig. Blanda mjöl och salt i en annan skål och rör sedan ner i smeten.
  3. Riv citronskalet och pressa ut saften och rör ner i smeten. Fyll 12 muffinsformar, gärna i silikon, med smet och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Koka upp hallon och socker i en kastrull under 2–3 minuter, ev lite längre om du använder frysta bär, annars blir saften för vattnig. Sila genom en finmaskig sil så kärnorna sorteras bort.
  5. Rör ihop hallonsaften med florsocker till en tjock glasyr. Späd ev med lite vatten om den blir för tjock. Ta muffinsarna ur formarna och dekorera dem med hallonglasyr, toppa med sega körsbär och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Vita muffins med rosenbladstopping och vanilj

Fantastiskt goda!

5 enkla och festliga efterrätter i långpanna

Det blir inte smidigare än så här!

Saftiga chokladmuffins med hallonfrosting

Hur gott?