Citronmousse med lakritsflarn

Citronmousse med lakritsflarn.

Syrlig citronmousse med salta lakritsflarn som du enkelt gör av Kick lakritsgodis. Toppa moussen med rivet citronskal strax före servering.
05 december, 2016

6–8 personer

Du behöver:

250 g mascarpone

2 dl crème fraiche

1 dl lemon curd

skal och saft av 1 citron

Lakritsflarn:

2 Kick lakritsgodis

Dekoration:

citronzest

Så gör du citronmoussen:

Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd. Smaka av med citronsaft och rivet skal och fördela sedan moussen i portionsglas. Ställ kallt.

Så gör du lakritsflarnen:

Sätt ugnen på 250°. Dela Kickbitarna i fyra delar vardera och lägg dem mycket glest på en eller två plåtar med bakplåtspapper. Smält i ugnen tills de flutit ut till tunna flarn, ca 5 minuter, vakta noga så att de inte bränns vid. Låt stelna. Toppa moussen med lakritsflarn och rivet citronskal.

Citronmousse med lakritsflarn.

Citronmousse med lakritsflarn.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: