Citronmousse med lakritsflarn
- AvRedaktionen
Syrlig citronmousse med salta lakritsflarn som du enkelt gör av Kick lakritsgodis. Toppa moussen med rivet citronskal strax före servering.
6–8 personer
Du behöver:
250 g mascarpone
2 dl crème fraiche
1 dl lemon curd
skal och saft av 1 citron
Lakritsflarn:
2 Kick lakritsgodis
Dekoration:
citronzest
Så gör du citronmoussen:
Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd. Smaka av med citronsaft och rivet skal och fördela sedan moussen i portionsglas. Ställ kallt.
Så gör du lakritsflarnen:
Sätt ugnen på 250°. Dela Kickbitarna i fyra delar vardera och lägg dem mycket glest på en eller två plåtar med bakplåtspapper. Smält i ugnen tills de flutit ut till tunna flarn, ca 5 minuter, vakta noga så att de inte bränns vid. Låt stelna. Toppa moussen med lakritsflarn och rivet citronskal.
Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm